Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Ilość slotów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka, mam zamiar kupić serwer na hostingu "PixelTeam", dają tam-

2048MB dedykowanej pamięci RAM i stosunkowo przydzielony czas procesora.
3072MB (150%) "twardego" limitu pamięci RAM (po jego przekroczeniu usługa jest automatycznie wyłączana).
1Gb/s przepustowości łącza i nieograniczony transfer.
120GB miejsca na pojemnym dysku HDD lub 6GB miejsca na szybkim dysku SSD.

Chodzi mi oto żebyście poradzili na ile slotów taki serwer postawić. Tak żeby nie było lagów i problemów.

Oraz jaki rodzaj dysku wybrać-

SSD - mniejsza pojemność, większa wydajność, wyższe prędkości, szybsze działanie, wyższa niezawodność, któtszy czas dostępu
HDD - większa pojemność, mniejsza wydajność, niższe prędkości, wolniejsze działanie, niższa niezawodność, dłuższy czas dostępu

Daje plusy "+" DZIĘKI!

Opublikowano

Ja bym wybrał SSD. Ponieważ patrząc tutaj to szybciej działa i według mnie ma lepszą jakość.

Opublikowano

W zależności od ilości pluginów , ale około 20-30.

6GB to bardzo niewiele a przy takiej ilości ramu wielu graczy nie będzie więc spokojnie wystarczy dysk HDD.

„Każdy szermierz dupa, kiedy wrogów kupa”

Rudy Krasnolud z Wiedźmina

Opublikowano

27 pluginów czyli będzie w granicy 25-30 bo nie skończone.

Po co Ci 27 pluginów? Zmniejsz ich liczbę. Ja mam profesjonalny serwer PvP 130 slotów i ma on zaledwie 19 pluginów. Wystarczy dobra konfiguracja i można zastąpić nimi inne zbędne wtyczki.

343731479829004887779.png

Opublikowano

27 pluginów czyli będzie w granicy 25-30 bo nie skończone.

No to i tak nie więcej jak 30 graczy by jako takich lagów nie było, a uwierz mi że przy takiej ilości graczy nie ma znaczenia czy dysk będzie SSD czy HDD myślę że większa pojemność się bardziej przyda.

„Każdy szermierz dupa, kiedy wrogów kupa”

Rudy Krasnolud z Wiedźmina

Opublikowano

Spróbuje zmniejszyć ilość, to ma być serwer Survival + Glidie. + dużo fajnych dodatków.

Opublikowano

Szczerze to nie polecam pixelteam mialem tam serwer wood 10 slot 10 plugin a lagi takie ram spada podczas grania co 2-3 godzinny nie można dostać się do panelu itp

1377531174-U173186.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...